tiistai 19. marraskuuta 2013

"Miksi aina minä!"

Taitaa tuo lausahus tulla tutuksi koha likka isommaksi kasvaa mut jospa siihen mennessä tuo isompi lapsi ois kasvannu vähän aikusemmaks, ehkäpä isiks asti... Ainakaa en kauheen pitkään ala sellasta kuunteleen aikuselta ihmiseltä.. Nyt ku o kotityöt saatu vähän jakoon TAULUKOLLA ni vingutaan muusta.. Tai no olihan se jo ennen tuota taulukkoa.. Jotain asioita annetaan mulle hoidettavaks ja sit valitettaan et miks aina joutuu tekeen kaiken..Joten nyt sit mie hoijan asunnon ja näköjään tukien haunkin.. Eihä ne nyt hankalia oo mut jospa sitä ottasi kaiken haltuun sit kerralla uuves kämpässä et ei tuu niitä yllärilaskuja ollenkaan vaan kaikki menee just siihen osotteeseen ko o tarkotettukki.. Jotenki kauhee aatella hakevansa asumiseen tukee ja sit jäiski vuokrat rästiin! 

Sossunluukku ei houkuta pahemmin mut tarpeen vaatiessa pakko sit sinne mennä.. Toivottavasti kaikki menee niinko o suunnitellu ja sais asunnon pika pikaa hoidetuks.. Ei taida pahemmin kyl mukulat saaha joululahjoja ko veronpalautuksetki menee kämppäasioihin.. Jospa sitä sais kuitenki itelleen joulun rakennettua sit uuteen kotiin.. Kunhan sinne saa sen tunnelman ni mulle riittää!

Tuo on kyl aika kauhia ko joulua hössötettään ja tuputettaan nyt ennen ko koko joulukuu o edes alkanu! Toki on aikaa enemmän ettiä lahjoja ja ostella "joulutarjouksia" mut miksi! En oo vielä älynny et ois kaupoissa joululaulut soinu ja toivottavasti soi vasta ko oikeesti on joulusempaa ko tää sohjonen ja jäinen vesikeli! Taitaa täälläki olla aika pimiä talvi tän vuoden puolella vielä.. Sit taas tammikuus hytistään ja tehään nuotiota olkkarin lattialle et pysytään lämpimänä.. Vois kyl jäähä nuo -30 asteiset pakkaset pois ja ois vaan korkeintaan se -25.. Sillon viel kestää kulkeekki ulkona ilman et hengittäminenki o tuskaa..

Tuosta talven lumettomuudesta ja lämpimyydestä on noussu pieni huoli et mites täs viel maapallo tulee kestään parikymmentä vuotta lisää jos nyt jo pohjosessakaa oo lunta silleen ko ennen.. Oliha sitä karttoja et miten käy ko napajäät sulaa pois.. Ei pitäsi ittellä huolettaa ihan heti ko ei missää rannikolla asu.. Toisaalta tulvat tulee minne tahtoo sit.. Mihin sit pingviinit ja jääkarhut menee? Tuleeko ne meijän takapihoille sit katteleen et "no jäähään tänne sit".. Kehittyiskö pingviineistäki sit lentäviä! Vähäks ois siistii... :D

Nyt o jo muksun kamppeet pakattu ja pitäsi viel tyhjentää auto ja starttaa matka porukoille päin ja kysästä et jos systeri vois kattoo ipanaa sen aikaa ko käyn hoitaan asioita.. Ei haba vielä riitä siihen et jaksais kantaa tuota kaukaloa kunnolla paikasta toiseen... Ja jos kerkeis ni vois hyvin ajella vaikka takasinki saman päivän aikana.. Tai sit jään vaan kiltisti yöksi mökille ja lähetään aamusta sit ajeleen takasi kotia..


-Pitäskö sitä oppia välillä vähän pysähtymään-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti