maanantai 2. joulukuuta 2013

Huhhuh ko laiskottaa..

Nii pitäsi sitä vissiin oikeesti alkaa pakata.. Tän asunnon soppari loppuu vika päivä ja uuden alusta ei oo viel tietookaa.. Nii ko piti soittaa siitäki tänää.. Kohta kohta! Laittelin eilettäin jo nettiin parit kamppeet myyntiin ja nyt sit viel lisäilin lisää rompetta sinne mille voi olla jollakulla käyttöä.. Roskat menköön roskiin suoraan vaan.. Jospa ne menis täs pikapuoliin ettei tartte mukanaan kantaa tai miettiä minne ne viiään.. Yhen laatikon pakkasin tänä aamuna ko kiltisti piti herätä kaheksalta ja herättää muksu ettei veny yöunet pitkäks.. Nyt se on sit nukkua torsottannu pitkän pätkän.. Pitäsi saaha unirytmit kohilleen ja rutiinit haltuun et pääsis nukkuun ennen kello 3 yöllä.. Neiti on päättänny et häntä ei van nukuta ja parhaimmillaan herää parin tunnin jälkeen viel syömään! Et se niistä pitkistä yöunista...

Viikonlopusta pitiki pistää postia mut se sit jäi väsyn ja kiukuttelevan mukulan takia.. Joten... Tuo muksu on perinny multa näköjään tuon villin nukkumisen.. Muistan ko raskausaikana saatoin herätä pää jalkopäässä tai poikittain sängyltä.. Täs viikonlopun aikana sit bongasin muksun eka poikittain ja myöhemmin viel täysin pyörähtäneenä.. Jalkoja ko on kiva lepuuttaa pinnapehmusteen päällä..


Sama juttu sit seki et nukutaan missä vaan! Kesken leikkien sammahetaan sit matolle ja siitä sit saaki yrittää viiä muksua omaan sänkyyn nukkuun..

Hirveen ahkerana oon pysynny ko joka päivä oon miettinny et mitä sitä pitäsi pistää pois ja mitä säästetään.. Siltikää en oo saanu ko nyt vasta tuon yhen laatikon pakatuksi.. Ehkä koha saan soitettua sen sopimuksen allekirjotuksen ja saahaan suunniteltua päivä ni alan riehumaan ja iskeen kamoja kasseihin hullun lailla.. Sit taitaa taas mennä iha ressaamiseksi koko muuttaminen ja perseet repiää ko pitäsi mukulaa rontata mukana samalla ko paiskot kampetta kasaan.. Taidan kyl soitella systeriä lapsenlikaks tänne kohta et saan jotain edes aikaseks.. Eikä sit ujostele ni pahasti ko pitää muuttopäivänä viiä hoitoon mummulaan tai täteille ettei oo vielä siinä pyörimässä jaloissa ko pitäsi kaikki autoon saaha pakatuks.. Ko sais nuo kaks isoo lootaa täyteen ni ne mahtusi varmaan autoon sille matkaa ko käyään hakeen apuvoimia ja isompia autoja.. Miksen ikinä älyäis hommata muuttofirmaa kaveriks.. Ei tartteis ko pakata laatikoihin ja sit ne tulee kantaan ja ajaan ja vielä purkavatki.. Laatikot sit piti viikon sisään palauttaa.. Varmaan kyl ekana esteenä on se et lähin firma on jossaa hornan kuusessa asti ja maksaa melkeen samanverta käyä viemässä lootat takasin entä koko muutto.. 

Onneks tulee veronpalautukset.. Nyt on heti jo aateltu et mahollisimman paljon omillaan mennään ni ei tartte sossuunkaa mennä nyt ko molemmat saa tuntuvat palautukset tänä vuonna.. Niillä voi maksaa takuun (2kk vuokra) ja ekan vuokranki vielä kivasti.. Ainoona vaan et haluisin meillekki jonkulaisen joulun aikaseks eli kuusi ja pallot pitäsi tilata ja niihin menis joku satanen.. Mut siks pitääki olla muovikuusi ja nättisarja palloja ettei tartte joka joulu ostaa uutta.. Onneks on varasto! Taitaa kuusi kököttää nurkassa viel pitkälti joulun jälkeen ja katotaan onko viel ens kesänä siinä.. Hitto ko oon vaan ni laiska nykyään mut jospa näillä rutiineilla sais itteensä tehoa aikaseks.. Enpähä ainakaa menettäis hermoja itteeni ni paljoa..

Kuitenki kaiken hulinan ja hälinän keskellä on älynny rentoutua muutamaan otteeseen.. Lauantaina käytiin faijan kans paikallises Mestaris "kaljalla" ja viel iha ihmisten aikaan sieltä pääs poiski ko alko väkee tuppaan ovista ja ikkunoista sisään.. Faija ois varmaan halunnu viel jäähä mut minnuo ahistaa olla tuol ko oon viel tuntematon ulkopaikkakuntalainen ja vaan faijan kans siel istuttii ja juteltiin mukavia.. Ties mitä aattelivat ja sitähä siinä naureskeltiinki et taitaa olla melkoset visiot ko vanhempi mies ja nuori nainen samassa pöydässä.. Mut tääl päin oliki sit ihmisiä jotka osas laulaa karaokee! Ei sellasia harppuja ja harakoita raakkumassa ja narisemassa mikkiin lempiviisujaan biiseistä jotka "on niin minusta tehty tää biisi".. Paitsi et siel ei yksikää nainen uskaltannu laulamaan.. Meinasin et jos kävis vähä näyttään mallia naisillekki et kyl sinne kehtaa mennä vähän revitteleen.. En sit viittinny ko parilla batteryllä ei oikeen saa karaoke tunnelmaa.. Enkä voittanu sitä 13miljoonaakaa lotossa.. En saanu edes minu euroa! Ois ollu 3+1.. Homo veikkaus..

Käsitöistä sen verta et kävin ostamassa viikolla pari 50x50 tyynyä joihin päällisiä yritän väsätä.. Tein eka isoäidin neliöstä palan ja siitä tuli armotta liian pieni.. Sit aloin kutoon 4cm ruuduilla toista et jos se ois sit se nätti ja mitäkä kettua.. Seki oli sit ihan liian pieni! Nyt on niistä sit pari ko kostutin ja kuivamisen jälkeen mittailin ni mahtusi samaan tyynyyn ne.. Taidanki purkaa mökiltä ne pari pikkutyynyä mitkä tein pari vuotta sitten.. Saavat uudet päälliset.. Vielä ko saan nuo muutki hommat valmiiks ni värjään ja laitan kaikki sohvalle möllöttään.. Mullei oo oikeen koskaan ollu sohvalla tyynyjä mut nyt sit saapi luvan pysyä siinä!


Elikkä tuos on ne kaks valmista palasta jotka jäi pieniksi.. Ruudut tehty oikeella ja nurjalla.. Keltasesta ja vihreestä tulee 50cm suikaleita joista sit teen tuollasen ruudukon ja tikkaan ne viel kiinni jos eivät taho pysyä kasassa.. Molemmat langat viel värjätään vihreeks ni tuosta vihreestä pitäsi tulla tummempi ja keltasesta kirkkaampi vihree.. Ja punanen söpöstys on joululahjaks menevät villasukat.. Ja edelleen on yks takki kesken vaikka siihen jo puoli hihaa oon saanu kudottua.. Vielä ko sais nuo loppuun tehdyks ni ei ois projekteja kesken.. Sit voiski alottaa sen lankojen tuhoomisen varastoista et mitä kaikkee sitä niistä keksii ko on akryyliä ja villaa ja ties mitä sekotteita.. Samaa pitäsi tehä kankaillekki et ottaa van ja tehä jokku lakanat tytön sänkyyn ja pussilakanoita ja jos vaatteita vielä jaksaa väkertää siihen lisäks ni sit on neki tuhottu! Edelleenki tartteis vaan sellasen oman pienen sopin mihin vois laittaa koneet valmiiks ja kaikki ois siinä esillä näkösällä et löytää sen mitä ettii.. Seki vaan sit hankala uuteen kämppään laittaa mihkää ko ei oo paikkaa.. Haluun ison vaatehuoneen mihin mahtuu pöytä ja saa sähköt vedetyks koneille..

Kohta ois auto lämmennä ni uskaltaa lähtee tonne ulos -15 pakkaseen et pääsee kauppaan.. Lasit tietty jäässä ja sisätilalämppäri ei paljoa näköjään auta.. Kyl se sit sulaa ko auton päälle laittaa ja menee rapaamaan ni se ikkuna minkä kans taistelit et sait edes pienen näköreijän ni o kohta sula.. Taitaa olla ens vuonna hankinta listalla huppu autolle ja parempi lämppäri jonka kestää antaa pitempäänki lämmitellä eikä tartte pelkää et auto syttyy tuleen.. Ja nyt on viel kauheeta aatella noit aavikkoelukoita siirrellä talvihorroksen aikaan viel tuol pakkases.. Jospa sitä lämmittäis auton ja ekalla satsilla sais ne vietyä anoppilaan lämpimään.. Saavat sit kotiutua takasi ko on pöntöt valmiina..

-Napsii d-vitamiineja ja toivoo et pimiä loppuis joskus-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti