lauantai 7. joulukuuta 2013

Monta yötä jouluun on...

Itsenäisyyspäivä tuli ja meni ja käytiin tuossa hakemassa uuteen asuntoon avaimet eli nyt voi alkaa ronttaan romuja sinne sit.. Huomenna mutsi tulee peräkärryn kans ni viiään jotain vähän isompaa tavaraa sinne.. Ensin meinasin et ois voinu vaan ottaa jonku terran ja muksulle sängyn ja vaatetta mut sit taas muisti et maanantaina ois neuvola.. Taas jälleen kerran.. Onneks sitä pääsee vaihtaan sit neuvolaaki ni voi päästä viel noist ihme täteistä eroon.. Haluavat varmistaa et osaaha tuo ipana sen mitä sen pitäsi osata.. Eiköhän se opi ja jos ei opi ni ei sit opi! Jaksais enää sitä holhousta... Saman päivän illalla ois sit seuran pikkujoulut.. Tiiä jaksaako sinne lähteä tuon mukelon kans ko isäntä menee sinne jotai palkintoja nakkeleen.. Kuitenkaa ei sit nuku koko tilaisuutta ja sit siel o jotain ihme toimintaa eli tylsää... Eilettäin tuli rinsessalle 6kk täyteen! Edelleen sitä miettii et mihin tää aika on menny.. Sit ko vuosia alkaa jo laskeen ni ei huomaa edes et millon on vuosi täys..  Kauhistuksen kananhäkki! Seki tulee ihan kohta et tuo tuosta lähtee käveleen ja huuteleen ja karkaileen! Ja vasta tuo oli sellanen et se van nukku, möllötti, pasko ja söi! Nyt pitää istua ja nousta välillä jalolleen ja koheltaa ja riehua ja naureskella ja mököttää ja nukahtaa kesken toimien ja syyä ko porsas ja ja ja.. Kohta sille pittää olla autoa ostamassa ko "teijän auto on niiiiiiiiin nolo!" Pittää van muistaa pitää huolta et osaa välillä elää ihan vaan hetkessä...

Nyt alkaa taas tää viha pyhäpäiviä kohtaan nousta pintaan.. Pitäsi tehä asioita ja sit ko ois hetki aikaa et vois käyä kaupassa tai hoitaa asioita ni eih.. Pulju on kiinni tai menny kiinni neljältä! "Hyvää itsepäisyyspäivää kaikille!"- toivotellaan putiikin ovella vielä.. Ja mie ko olin hakemassa miun tilauksia postista ni sai muistuttaa nelisen kertaa et posti o muuten kiinni.. Tänään sit koha sais van koslan liikkuun ni hakis neki tänne pyörimään.. Eikä sielläkään ois ko valkonen muovikuusi (eipähä varise) ja pallosettiä et saa uuteen kotiin sit kivan joulusen fiiliksen.. Edes vähän sellasta ko oon joutunnu jo monesti pettymään "kaupunkijouluun" jollon ei kuusta oo ja ruuatki ostetaan kaikki suoraan kaupasta ja hyvä ettei kinkkuki oo jotain valmiiks viipaloitua paskaa.. Mie ostan oikeen kinkun ja yritän saaha aikaseks pari laatikkoa joita voi sit mutustella viikon joulun jälkeenki! Ja ahhhhhhh graavilohta ja rosollia ja silliä ja kaikkia hyviä... Ärsyttää pyhät ko kaupat on kiinni eikä mikään toimi mut sit taas nuo teemaan kuuluvat jutut on kivoja.. VARSINKI RUOKA! Hmmm.. Nälkä...

Stressiä pukkaa taas ja pitäsi vielä pysyä jotenki järjissään.. Paperille suunnitetuna kämpän sisustus ettei tartte noit 70+kg terraarioita enää siirrellä suuntaan tai toiseen.. Mut silti tuntuu et se ei voi toimia! Seinät on mitattu ja huonekalut arviolta heiteltiin sit paperille... Eka oli muka ongelma terraarioista ja niiden sijotuksesta koon ja painon takia.. Nyt sit tietokoneesta ko eihän sitä pienemmälle pöyvälle mahu ja kaks konetta pitää olla et saa molemmat pelata ja roikkua netissä sillo ko tuntuu siltä.. Mie jo osittain suostuin et minu kone tulee olkkariin mut sit ois kiva ko pääsis sit OMAAN RAUHAAN jos tulee isännälle vieraita.. Rauhassaha sitä varmaan saaki olla mut mun datailut ei välttis oo mistään järkevimmästä päästä (tässähän sen näköö).. Tälläkin hetkellä näyttö on selkä edellä ovea kohti ja verhot ikkunassa ettei ulkoota porukka näje et mitä mie touhuan.. Vois laittaa koneen samaan tapaan komeroon ko on suunnitelmissa ompelukoneet laittaa toisen makkarin tankokaappiin.. Saiskoha siihen viel tilaa koneen näytölle ompelukoneen ja saumurin viereen.. Pittääpä kattoa asiaa sit taas ko romppeita vie..

Miten hankalaa on saada ylimääräsiä romppeita myydyks pois vaikka puoli ilmaseks ettei tartteis kantaa mukanaan? Tietty oon vähän viel myöhässä ko ois pitäny heti ko ties et muuttaa ni tunkee kaikki kerralla nettiin ja nostella posteja joka päivä ja aktiivisesti huuvella hintoja alemmaks.. Mut jos on muuta elämää ni miten sitä sellasia kerkiää/jaksaa tehä.. Pitäsi viel hoitaa isäntä, mukula, elukat, auto ja siivota ja tiskata ja pakata ja ravata ees taas...

 Nykyään etes voi juutuupista my little ponyja kattoa likka sylissä ilman et kuulokkeet, puhelin, hiiri, näppis ja kaikki muu irtotavara pöydällä lentelis lattialle.. Paavo pesusieni on hitti.. Se alkulaulu.. Sit alkaa riehuminen.. Ei varmaan riitä keskittyminen vielä oikeen siihen.. Ja töllössä on Pororo! Joko se näkyy sellaseen aikaan et muksu on jo väsyny tai sit se on ni kiva ko kaikki on sinistä! Eihän tuon ikäne sais töllöö kattoo eiiihh.. Mutku kattoo väkisin ko syyään tai leikitään tai meinaa nukahtaa.. Mut pikkasen pitkästyttävää useempi tunti pollottaa sohvalla tai sängyssä ja nukuttaa mukulaa ilman et kattoo jotain siinä samalla.. Kirjan lukeminen on vähä vaikeeta ko sivut lähtee liitämään saati et pysyis käsissäkää ko muksu päättää matoilla ittensä parempiin asentoihin.. Ja 2min myöhemmin taas pyöritään.. Eli töllö auki ja kattoo jos kattoo.. Kunhan nukahtaa!

Alan olla nyt niin kypsä silmälaseihinki.. Keskiviikkona vaihettiin lennosta kuskia bussipysäkillä pimeessä ja siinä sit säädin jälleen epämukavilta tuntuvia tyynyjä parempaan asentoon (ohuet metallilangat tukee tyynyjä joten helppo puristaa vähän kasempaan ettei paina kyynelkanavia tukkoon ja sit ne onki aina huonosti) ja eiköhä yks tyyny sit katkennu.. Taas sai kirota maalimaa joka on keksiny muoviset tyynyt laseihin! Peruskoulussa on aijemmin lähteny tyyny irti samaan tapaan.. Tai no se metallilanka siinä kyl katkesi mut eipä ollu tyynyä joka ois tukenu laseja paikalleen.. Isäntä sit hurruutteli liikkeeseen ne pokat ja vaihtovat metallisella kannalla olevat tyynyt (5e kipale ko muoviset ois ollu 2,5e muistaakseni) ettei katkee toiste.. Sille reissulle sit iski into et nyt ois kiva päästä laseista eroon.. Kohta niitä ei voi pitää ko muksu käy varastaan ja piilottaan tai rikkoon ne ja sit kiva maksella aina useempia satasia laseista ko ei mitkä tahansa kelpaa.. En oo elämän aikana omistanu ko 3-4lasit eli vielä alle sen laserleikkuun hinnan on päässy lasien hinnoilla.. Ja siihen mukaan lasketaan poistona ostettujen kehysten sangan korjaus ko olin saanu lentopallosta päähän ja seuraavana aamuna jäi toinen sanka käteen... Uuden sangan laitto makso sit melkeen sen verta ko ne lasit sillo ostettuna.. 90€! Eipä oo sen jälkeen kauheesti himottanu ostaa laseja ja tutkinu et niissä ei lue mitään himokallista merkkiä ko ne oli kuitenki jotku DG:t joissa vaan sangan sisäpuolella luki pienellä merkki.. Nyt sit vaan haluis leikata silmät et ei tartteis koko vehkeitä enää.. Näytti niin kivalle ko laseja hakiessa peilailin ja kattelin omaa kuvastusta auton kyljestä.. Isäntä ei osannu oikeen sanoa et onko parempi ilman ko tottunu näkeen lasejen kans.. Tartteis vaan sen jonku 4000€ et ois sit vähä soppailuvaraaki siinä ko joutuu Ouluun asti menemään.. 

Ulkonäkö asioista voiski kirjotella sit oman pienen raamatun et mikä on kiva ja mikä ei ja mikä sopii ja minkä kanssa.. Kivointa ois et pystyis tääl takapajulassa sit vaikuttaan ihmisten ulkonäköön ja ostoksiin sen verta et miettisivät niitä vartalotyyppejään.. Kapakissa tiskin takana ollessa katteli ko friidut tulee baariin täysissä tällingeissä ja ykköset yllä ja silti se näky saatto olla hävityksen kauhistus.. Monestikkoha sitä on tehny mieli sanoo et "hei sullon kiva kroppa mut toi munkkikaapu ei nyt oikeen oo eduksi.." Ja sitä miettii et onko ne ihmiset ollu sit joskus isompia ko on jääny se XL koko päälle vaikka ois jo selkeesti L tai M.. Viel toisekseen minnuo houkuttasi tarjota palveluja jollekulle lukiolaiselle jolla on rahat tiukassa vanhempienkin puolelta eikä oo sit ns. varaa tanssia vanhoja kivassa mekossa.. Voisin tehä melkeen ilmaseks sit puvun ja ei tartteis ko materiaalit maksaa ja neki mää pystyn tilaan tukusta samalla ko tilais ittelleenki ni saa puolitettua postarit.. Molemmat osapuolet hyötyy siitä.. Ja ko oon itte peeaa ja tiiän et jos vanhoja tanssisin ni itte tekisin ihan vaan sillä et ei oo varaa ostaa 500e mekkoo huutonetistä edes puoleen hintaan.. Aijemmin kattelin hollantilaisesta firmasta kankaita ja blingblingeineen kaikkineen minu "hääpuku" ois tullu maksaan vaan 120e+postit.. Ja siinä oli sitä kangasta aika pirukseen et varmasti ois jääny ylitte.. Pitääki alkaa varmaan tehä jotain kierrätyskamamekkoja ja yrittää sit niille vanhoille niitä sovitella ja muokkailla mieluisiksi.. Nykyään ko ei kerta vanhojen puvut oo niin ns. vanhoja vaan prinsessoja ja tyylilyylejä.. Sitä kautta vois sit saahakki sitä hääpuku keikkaaki tehyks... Et kunhan muutto on hoidettu ni alkaa materiaalimetsästys ja projekti Kierrätystä.. Onneks mutsi on töissä kirpparilla ni voin omia hinnotellessa metsästää pukuja jotka ei mee kaupaks ja tuunailla niistä sit jotain sinne myyntiin tai sit niille vanhoille..

Ja sit alottais ittelleen viel kokeilun.. Kunhan tuet saan ni käyn ostamassa täydellisen setin yhden merkkistä ja mallista puhistustököttiä (kuorinta ja puhdistus) ja sit viel jonku setin kosteutustököttejä.. Sit samalla rueta pitään huolta et tulee juotua vähintään litra vettä koska sanotaan et pelkkä veden juominen vaikuttaa ihoon jo paljon.. Varsinki nyt ko taas kahvia juo ni tuntuu et kuivaa kokoon koko akka! Notta on projektia kerrakseen..

Frisbeegolffista sen verta et nyt on Innovalla ja Powergripillä omat mysteryboxit myynnissä.. Sieltä siis joululahjaa ittelleen et voi kattella et mitä sitä ens kesänä viskois.. Ja jos kesällä sit pääsis vähä kierteleen isompia paikkoja ja ratoja ni ois kiva kehittyä ja löytää ne itelleen parhaiten passaavat läpyskät.. Jos en nyt talven aikana kudo rannetta rikki niinko viime kesänä.. ;)

-Kuppi kahvia ja kauniita ajatuksia-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti