maanantai 23. joulukuuta 2013

Muutto ja muuta kivaa..

Muutto suoritettu ja netti tuli tänää tähänki kämppään.. Ens kerralla kyl hommaan jostaan rekan ja poikia kuskaan tavarat pirttiin.. Mie voin ottaa elukat kantoon ja hoitaa ne siitä sit paikalleen.. Liian monta reissua joutu käymään ja viimesenki kuorman kans meinas jäädä farkku liian pieneks.. Piti samalla reissulla tehä viel jouluostoksetki ni mietti et mihinkä neki sit tunkee! Onneks kuitenki sai avaimet luovutettua heti siinä ja kerkes viel kaupassa pyörimään ja oliha se pakko viel yhet langat ostaa.. Nyt harmittaa ko joutuu miettiin et mitä saa tehtyä kahesta 100g kerästä.. Tartteis meinaan sellasen pitkähihasen boleron tai neuleen ko oon pitkähihasista luopunnu Sinin syntymän jälkeen ko on ollu liian epäkäytännöllisiä remmeineen ja vetoketjuineen.. Ja värimaalima kaapissa oli mustaa mustaa ja mustaa.. Nyt yrittäny vähän värittää sitäki et sais vähän mieltäki pirteemmäks vaikkakin värillisten kans iskee sit se sopivuus kriisi.. Taas kyl haluis vaan ostaa setteinä yhteensopivia ja laittaa ne kaappiin henkariin roikkuun nätisti et näkee kokonaisuudet.. Mut revimpä ensin rahat siihen hommaan et saan tehdyks sellasta..

Saatiin tuos muuton jälkeen viel lapsi vapaa ilta et saa vähän hermo levätä ja jos onnistuis nukkuunki hyvin.. Eka ko vein likan hoitoon mutsille tuli vähän sellanen helpotuksen huokasu et nyt saa tehtyä jotain ilman et pitää kantaa jotakuta koko ajan ja hypätä sitä tahtia ko neiti päättää.. Käytiin viettään iltaa kavereitten kans ulkona ja ihan kivaaha tuolla oli.. Seuraavana päivänä tein ruokaa ja mietin et ompa tyhjä olo.. Eiko hakemaan likka hoidosta et saa taas kädet täyteen ja väsymyksen takasin.. Yö sen jälkeen oliki melkosta rumbaa ko heräsi aina kitinään ja isäntä kuitenki nous hoitaan.. Oon pari yötä taas nukkunnu sohvalla ko selkä meinasi mennä jumiin ja sohva on melkonen hieroja öisin.. Selkä kunnossa jälleen! Mut univelkaa senko kertyy ja nyt se koko yön nukkunnu rinsessa on taas kadonnu johkin.. Herää yöllä huutamaan tuttia tai jotain ja isin kans ei voi nukahtaa.. Joutunu keskellä yötä meneen sänkyyn et mahutaan likan kans nukkumaan etes jotenki vierekkäin.. Tänä aamunaki oli rinnuksissa kiinni ja aina hätkähti ko liikahin et oisin menny sohvalle nukkumaan oikeesti enkä torkkumaan pätkissä.. Jokohan ne hampaat alkaa puskee ko ei missään tunnu mitään ja on jo pitkään kaikki mahollinen syöty ja pureskeltu ja ah sitä kuolan määrää..

Joulun rakentaminen onki ollu jännä.. Ekana päivänä ko yöksi jäätiin uuteen asuntoon ni oli pakko saaha kuusi nurkkaan kököttään et ois vähän edes tunnelmaa.. Meinasin eka et teen itte laatikot ja kaikki alusta asti mut sit mietittiin et budjetillisesti parempi ostaa valmiina lootat ko muuten tulee kalliiks tehä itte monta kiloo evästä joka pyörii sit ens jouluunki pakkases.. Ja eka kinkku oli pakko saaha! Huomenna saa senki paistella sen nelisen tuntia mitä tarttee.. Haluis vaan kotonaan pitää sellasen hiljasen oman joulun.. Vielä ko ei oo kiukuttelevia muksuja jotka napisee joka lahjasta vähän ja heittää pehmeet paketit kääreineen komeron perälle ni ei tekis mieli kattella sitä muualla ollessa.. Kestän sit omia kersoja ko ne sellasiks muuttuu... 

Tuos puhuttiin et miten kasvattaa muksua jouluun ja muihin juhliin joissa lahjoja saahaan ni tuli esille erot meijän kasvatustyyleissä.. Mie haluisin opettaa et jouluna saa sen yhen ison ja vaikka kalliimman kivan lahjan ja sit sukulaiset ja muut voi noita käyttökamppeita lahjaks hankkia.. Isäntä taas on sitä mieltä et muksuja kiusataan siks et ne ei saa nii paljon lahjoja.. Siks hän ei haluis silleen vaan pitäsi olla paljon paketteja ja monta mieluisaa.. Mut sit taas tulee esille se kysymys et kuin monet vanhemmat haluis jouluna et rahaa menis vähän vähemmän ja jäis sit muuhunki ko ei tartteis joka pilipalihommaa hankkia minkä muksu keksii.. Harmi ko joulusta on tullu vaan niin kaupallinen juttu.. Mie voisin ennemmin ostaa jonku yhen kivan porukalla kersoille ja aikusille ni varmasti ois sit mieluisa ja toivottu.. Ja jos ei oo mitään tiettyä toivetta ni sit kylmä käteinenki tuntuu varmasti hyvältä jos on velkoja tai jotain mitä aikoo hankkia mut ei yksin rahat riitä ja yksittäin ei kellään oo niin paljoa antaa et sais rahat kasaan.. 

Tavallaan tuoki ajatus juontaa niinki pitkältä ko oon jo kolme vuotta sanonu et haluun joulu ja synttärilahjaks vaan päästä silmäleikkuuseen.. Mullon helmikaulakoruja ja korviksia yms... Enkä paljoa koruja käytä.. Yksinään sen 4000e keruuseen menee iäisyys varsinki nyt ko oon yrittäny pitää rahaa tallessa ja sit tuleeki joku yllärilasku tai muuta johon koko potti sit meneeki.. Eikä näköjään veikkauskaa auta minnuo sen mitä on arpoja ostanu ja edes satasta toivonu sieltä irtoovan.. Siihen rahaan kuitenki sisältyis leikkuu ja bensat ja varmaan viel jotain kivaaki vois hakee kaupasta piristämään itteään... Vaikka se leikkuu ois parasta mitä nyt voi toivoa.. Periaattees nyt päässy halvalla viel lasien kans ko jonku 6vuotta on ollu samat tehot (tais olla et 4vuotta pitäsi olla samat et tekevät leikkuun?) et ei oo paljoa tarttennu laseja laittaa mut sit huolto ja linssit tuppaa ottaan osumaan ja kolhiintuu.. Sangatha ne kalleimmat nykyään taitaa olla ja on näitä tarjouksia et kahet yksien hinnalla mut en mää löyvä sieltä sopivia.. En kuitenkaa voi käyttää niitä uusinta uutta ja hienointa koska se ei vaan sovi miulle.. Mut halvimmissa on menneitten aikojen hienouksia jotka nekää oo ikuna sopinu.. 

Muuton jälkeen on ollu vähän helpompi hengittää.. Jotain kavereita nähny ja naapurissa asuu tuttuja eikä oo ollu mitään häiriöö niistä vielä.. Lähellä on muutamia vauvaperheitä ja pitäsi vaan saaha ittensä sosialisoimaan kylille et sais pään taas toimimaan muutenki ko lässyttään ja irvisteleen ja kukkuileen.. Jääny aivot vähän vauvavaihteelle ja tuntuu et ajatukset karkailee täysin joka puolelle.. Et pitäs keskittyä tähän nykyisyyteen mut sitä miettii jo et entäs sit jos........ Jos mitään nyt tulee ikinä tapahtumaan! Vai meneekö tää puuro vaan eteenpäin ja kerää lisää roskia kulkiessaan.. Läheisyyden kaipuu on iskeny nyt paljon pahempana ko sitä läheisyyttä saa mut se tuntuu kylmältä ja välinpitämättömältä.. Kai se on sitä et naisille ei koskaan riitä mikään ja aina pitää olla parempaa tai sit se tosiaan on niin et oot melkeen yksin suhteessa.. Vaikka aikusia näkee useemmin ja pääsee keskusteleen ja juoruamaan ni kotia tulo tuntuu pahalta jos ei olla sit ihan vaan muksun kans keskenään.. Kersalta kuitenki heruu niin paljon sitä lämmintä läheisyyttä ko sitä se itekki haluaa.. Mut miten sen vaiheen sais tolle paremmalle puoliskolle päälle et sitä ei itte ala antaan koht muksullekki kylmää läheisyyttä?

-We are the nobodies, wanna be somebodies-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti