keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Chilit itää!

Tein tutkimuksen itämisestä.. Ostin marketista jotain punasia chilejä ja niistä kynin sitten kaikki siemenet pois ja istutin osan kolmeen erilaiseen purkkiin.. Yks jäi täysin kelmutta eli vaati kastelua sillon tällön, yks oli reilusti uitettu ja kelmutettu ja yks jonka kastelin kosteaksi ja kelmutin.. 29.9. pistin siemenet itämään ja tähän päivään mennessä uitettuun purkkiin ei oo näkyvästi itäny yhtään mikää, ei kelmutettuun yksi ja kosteaksi kasteltuun kuusi joissa jo eka lehtipariki!
Eli opin nyt sit miten parhaiten nuo rehut saapi itämään.. Toivoin paria itävää mut nyt ko niitä noin monta siunaantu ni katotaan monta kerkeän tappaa.. Toisaalta nyt voin testata missä on paras kasvatuspaikka..Osa viritetään uv-lampun alle terraarioon ja kastellaan sumutepullolla, osa laitetaan kasvamaan keittiön pöydälle missä on idätettykkin ja osan voisi laittaa tiskipöydälle vähemmälle auringolle.. Ja kaikki testattavat saadaan sopivasti siitä yhestä hyvin itäneestä purkista.. Pari jätetään itelle ja loput voidaan lahjottaa niitä haluaville.. Kuvia voisi kasata jo vähän todistusaineistoksi ja sitä mukaan kun tulee tuota kasvua niin infoilla tilannetta.. 


Ja jottei kaikki olisi vaan chiliä niin mainittakoon että haen navetan "neidon" asumaan meijän kanssa tänne pimeään luolaan ens kuussa.. Eli saadaan yksi kaksilahkeinen tänne jeesaamaan miuu ja vähenee kulkemiset pitkin Suomea ko päästään saman katon alle.. Oih.. Vielä ois reilu viikko odoteltavana et pääsee auttamaan kämpän siivouksessa ja pakkaamisessa.. Ja vänkärinä hurruutellaan sitten kotia! Hurrrdurrrr <3
Tietty siihen liittyy myös pieniä pelkoja mitä likka sanoo ko tänne karvakuono tuppaa vaan asumaan mut jätkältä löytyy halua opetella pärjäämään muksun kanssa kaksinkin ettei tarvi aina miun kärrätä ipanaa mukana jos käyn jossain tai vaikka töihin menisi.. Se onki sitten jännää aikaa vähän jokaiselle mitä mukelo sanoo ja miten tämä maalima muuttuu.. Jospa se paremmaksi ainakin.. 

Jotenkin nyt mietin et mitenhän käy ko tää lääkitys on väsyttäny aikalailla ja melko tarkkaan aikaan menee nukkumaan ja herää.. Lauantaina ois sit työvuoro tuolla naapurin kapakassa enkä oo lääkityksen aikana tehny töitä vielä kertaakaan.. Voi olla et sammahan sinne vielä tai sitten hyperinä en nuku koko yönä ja sunnuntaina tulee likka takasin isältään.. Saati miten sitä jaksaa kattella kännissä jurnuttavia paikallisia setiä ja tätejä.. Lisätään siihen vielä karaokekidutus ni ilta on täydellinen.. Noh.. Jos nyt kerran kokeilis...

-Mutsi on iha täpinöissään-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti